Workplace Nordic Blogi

Jaa artikkeli:

Uusi “Konfliktitilanteet ja tunnetemperamentti” -simulaatio kehitettiin yhteistyössä SmoothTeamin kanssa

Gears turning

SmoothTeamin pelillistetyn, simulaatioita hyödyntävän palvelun avulla tiimien jäsenet oppivat ymmärtämään toistensa vahvuuksia. SmoothTeam tarjoaa useita simulaatioita kattamaan erilaisten tiimien tarpeita. Workplace Nordic ja SmoothTeam kehittivät yhteistyössä uuden SmoothTeam-simulaation “Konfliktitilanteet ja tunnetemperamentti”.

Psykologinen turvallisuus keskeistä tiimille

Tutkimusten mukaan psykologinen turvallisuus on tiimien menestyksen kriittisin tekijä. Sen edellytys on tiimin jäsenten keskinäinen luottamus. Etätyö haastaa parhaillaan tiimiläisten työnteon tapoja ja tuo myös ihmisistä uudenlaisia puolia esiin. Muuttuneesta tilanteesta johtuen on entistäkin tärkeämpää kehittää tiimin avoimuutta ja luottamusta sekä kiinnittää huomiota hyvinvointiin. Kun aiemmin yhdessä työskennellyt tiimi on siirtynyt etätyöskentelyyn, on hyvä aika pysähtyä keskustelemaan tiimin toiminnasta, työnjaosta ja vuorovaikutuksesta.

Simulaatio auttaa ymmärtämään erilaisuutta

Uusi simulaatio vie tiimin kuvitteelliseen tilanteeseen pois työkontekstista. Simulaation tiimellyksessä osallistujat oppivat, miten tiimikaverit kokevat erilaiset tilanteet. Simulaatio auttaa myös ymmärtämään, miten tiimin jäsenet näkevät toisensa ja poikkeaako tämä näkemys henkilön omasta ajatuksesta.

Simulaatio, sekä sen pohjana oleva henkilö- ja tiimiprofilointityökalu WorkPlace Big Five Profile, tekevät näkyväksi itse kunkin monipuolisuuden. Lisäksi simulaatio auttaa tiimien jäseniä ymmärtämään paremmin toisiaan, parantamaan arjen yhteispeliä ja käyttämään tiimin jäsenten erilaisuutta vahvuutena. Simulaatio ei lokeroi tai leimaa osallistujien persoonallisuuksia, vaan auttaa ymmärtämään erilaisuutta.

Mitä ovat roolitukset? Mitä ovat vahvuutemme?

Simulaatio herättää tiimin keskustelemaan roolituksistaan ja kannustaa ihmisiä näkemään erilaisuudet vahvuutena. Simulaatio onkin mainio alusta tiimin kehittämistyölle ja yksi oivallinen tapa vahvistaa psykologista turvallisuutta tiimissä.

“Konfliktitilanteet ja tunnetemperamentti” -simulaatio on saatavilla sertifioitujen WorkPlace Big Five Profile™ -valmentajien kautta. Simulaatiota voi käyttää joko yhdessä persoonallisuusprofiilien kanssa tai itsenäisesti ilman profiilien toteuttamista. Voit kysyä simulaatiosta lisää meiltä Workplace Nordicista tai SmoothTeamista, jonka yhteystiedot alla.

Lisätietoja:
Hilkka-Maija Katajisto, p. 0400 173 924
hilkka-maija@workplacenordic.com

Aleksis Nokso-Koivisto, p. 045 114 3664
aleksis.nokso-koivisto@smoothteam.fi

Lue myös nämä

Scroll to Top